Pa andra sidan jorden firar man inte valborg



sa vi drog till machu picchu istallet

image255



soooo PIZ




.ps. idag& igar tittade vi pa nar min kusin fran tocopilla tavladade i cusco! (lopning) ds.


ps 2. Vi satt pa toppen av det hogsta berget dom ni ser pa bilden, allt var i princip stup&smala trappor. 
    Det var dar jag fick svindelattacker. haha kan man ju skratta i efterhand nar man kommit ner. Men det var fan sa himla hemskt!! ds.

-

var drom ar inte langre nagon drom-



jassa, da har vi avverkat annu en drom. for tva dagar sedan gick vi upp klockan halv fem for att bestiga Machu Picchu, gmmalt berg, pa svenska. vi trodde ett att det skulle bli en hyfsat trevlig promenad. men icke.
vi kan val sammantaffa det sa har, denna lilla promenad tog oss mer an tva timmar. nagra av oss var nara att krakas, vi svettades nagot kopiost, fick kramp i benen av alla trappsteg och ja. det var en hemsk vag helt enkelt.
mn val uppe spelade vi en liten truddelutt pa mackes trumma som han tagit med sig, o sa var allt det jobbiga som bortblast.
val inne pa machu picchu omradet infann sig en kansla av overdriven lycka. forsta att antligen sta pa denna plats som man har sett sa manga bilder ifran, dar inkaindianerna for cirka femhundra ar sedan har trampat runt. ar det inte lite koolt!
vi gick med raska kliv mot wayna picchu..dar uppe kunde man blicka ut over hela machu picchu- staden ar formad som en kondor och man kan verkligen undra hur dom lyckades med det. detta berg tog oss val ocksa nagon timma att bestiga, men val dar uppe var det sa himla himla himla fint. karro led av lite svindel, vilket ar forstaligt, sa for att lindra hojdradslan en aning spelade vi lite spel (:

nar vi skulle ta taget mot aguacaliente motte vi tva amerikanska syskon, som tydligen hade akt samma buss som oss fran puno till cusco, och dessa motte vi aven pa machu picchu, pa vart hostel, akte samma tag tillbaka till ollantaytambo, sov pa samma hostel dar och skrattade gott at alla de ganger vi traffats, plus en kinesisk amerikan som envist foljde efter bade oss och dom. haha det kanske inte later sa lustigt, men det var det.
det ar hur mycket folk som helst som vi har sett mer an tva och tre ganger under var resa. bland annat ett svenskt par som vi har sett pa olika stallen anda fran Buenos Aires!

ialla fall, machu picchu var helt galet fint och vi spenderade hela var dag dar. det gar inte att beskriva varken med bilder eller ord, tyvarr. det later som en klyscha, men man maste verkligen aka dit for att forsta hur stor staden verkligen ar. inga bilder kan fanga de vyer som man ser nar man ar dar.

nu ar vi tillbaka i cuscu, sov som sagt en natt i ollantaytambo pa ett trevligt hostel som vi dessvarre inte sag mycket av efter som vi deckade vid tio tiden nar vi kom hem och vaknade elva nar det var utcheckning. !

idag har vi mest fikat hela dagen pa café dos x 3, baste fiket i cusco, helt klart. godaste kaffet, godaste cheesecaken, godaste morotskakan, godaste hawaiimilkshaken,  jaa allt ar val egentligen godast!
for nagra timmar sedan traffade vi en peruansk man pa plazan, han stod i flera timmar och berattade for oss om allt mellan himmel och jord. och nu ska vi upp pa rummet och spela fia med knuff som vi kopte forut, med lamor som pjaser!

karlek och fred! R.


.


cusco cusco

HEJ

nattbussen till cusco var inte dn basta, men vi kom fram och det ar vi glada over.
Vi kom fram runt halv sju pa morgonen trotta och slitna, ville bara komma till ett trevligt hostel.
Vi hade blivit tipsade om ett mycket trevligt men lite dyrare stalle av chilenarna fran tocopilla som , sa vi tog taxin dit.
Dar kunde man inte checka in forran tolv!! sa hej svejs,.. sedan for vi till ett annat som var resebibel tipsade om, fullt. ooh. da gor vi misstaget att lata chaffisen kora oss till ett. Ok, centralt, men av de fa hemska hostel vi bott pa var detta ett av dem. Rosa vaggar, men ackliga med fett flackar. Man ville bara uuuuuuut. Vi tog det bara for att vara snalla mot taxixhaffisens kompis som sjalvklart var agaren. Dyrt var det ocksa, 40 kr per natt. yuck.

Dagen spnderades UTE pa plaza och i mysiga cafen med underbar cheesecake.
Vi lyckade komma pa helt ratt dag, for framat kvallen hamnade vi mitt i en karnval pa plaza.
Med massa massa fina danser och massa fin musik. Det var mycket trevligt men kallt.
Sedan blev det kina mat, varsta lyxet, och idag spyr jag av tanken av maten vi at, blev alldeles for mycket.

Framat natten satt vi i vart mindre trevliga rum och borstade ut rebeccas har, eller kunde man kalla det har? var mer som en anda stor dread! HAha, det tog timmar och sedan sag det ut som om det hade krypit in en stor blond hamster i rummet. Det var rebeccas har dock. 

Idag lamnade vi euro hostel sa fort som mojligt och for mot ett mycket mysigare och billigare hostel vid plaza. 
20 kr per natt, trevlig personal och mycket bra location.
Frukost blev varm choklad och mumsig ost/tomat macka pa fina cafet brevid. Sedan har vi fixat resan till machu picchu nu!! Bara biljetten kvar att kopa. Imorgon aker vi och sa ska vi ha hela sondagen pa machu.  


Att ta tag fran cusco till machu kostar 95 dollar plus 17 dollar(nagon skatt) Sedan kostar intrade 36 dollar.
Vi har tagit en annan vag, lite langre men vart det. Det var de fran tocopilla som tipsade oss om detta. Na, var resa tur och retur gick pa 70 dollar. Vilket ar nagt billigare, och billigare vill man ju att allt ska vara!
Och sa 36 dollar for intrade (: Hmmm. I svenska ar det omkring 680 kr allt som allt. Och det tycker vi ar mycket bra da vi raknat med omrig 1500 kr for machu!! JIPPI!


Och alla dessa fina souvenirer, vaskor, instrument nar ska de ta slut!?! Man kan ju inte sluta slosa pengar. Ack ack.
Ikvall ska vi val fika....kopa machu biljett och sa. Det ar fredag men det tanker vi inte langre pa var dag ar som fredag eller sondag eller kanske till&med torsdag.



Ni kanske undrar hur det har gatt att resa for oss tre? Hur vi ar som resegrupp (haha) 
Kan saga sahar att vi ar som tre syskon. Vissa stunder alskar vi varandra och kan skratta igenom en hel dag,
andra stunder gar vi med ett svart moln over oss och irriterar oss pa minsta lilla sak. Exempelvis idag sa tjaffsade marcus och rebecca om ett lipsyl (haha) pratade inte med varandra pa fem minuter och nu ar vi alla tillsammans igen! Sa blir det nar man umgas med varandra dag ut och dag in.  Var dag ar inte en fest, men nastan. Vi har kommit valdigt bra overens, marcus&rebecca som i princip inte kande varandra verkar kanna varandra utan och innan nu. Vi ar lika men olika pa manga bra satt. Kompletterar varandras drommar och mal under denna resa. 
 
Det svaraste med att lamna detta aventyr och att komma hem kommer nog vara kanslan av att inte dela varje stund med mina kilometerslukare. Lustigt kommer det kannas att vakna utan dessa parlor.




Saknar er dar hemma!


Cusco cuuusco!




..

Puno-Peru




HEJ!   

Idag gick vi bokstavligen in i peru, det kandes coolt.
Att komma ut ur Bolivia var det inga problem med, vi var lite radda for det.
Man vet aldrig vad som kan ske. Typ, nej det ar inte du pa passet eller nej du ar inte svensk och
sa slanger de in en hos militaren, uhhh laskigt.                   

Nu vantar vi pa var tour till halm-oarna, eller i vass eller vad de ar gjorda av. Det ligger i sjon Titicaca men pa
Perus sida. Det ska bli roligt att besoka de flytande oarna, anda sedan vi fick reda pa att de fanns har vi varit valdigt nyfika pa dem. Ikvall tar vi en nattbuss till Cusco, sa vi ar framme i Cusco runt 6 pa morgonen. Kanns bra, for denna stad har inte sa mycket annat  att erjuda an de flytande vass oarna hehe

jo juste, de har jatte roliga taxi-mopeder har. Det akte vi!

De sista dagarna i copacabana spenderade vi pa isla del sol. Det var fint, men lite overskattat. Vi tror inte riktigt att vi hittade det ratta sol templet, trots att alla sa att det var det ratta. Det slutade med att vi vandrade i ca 3 timmar pa 4026 meters hojd, det var dessutom uppfor mesta tiden. Ni kan da tanka er hur 2-3 timmar istallet kandes som 15 timmar! Men det var ett himla kul aventyr, motte asnor och marcus hackade sten och sa.

Pa baten tillbaka till copacabana satt vi pa taket och solade, det var sa himla fint. Riktig sommar. Sedan blev det el pubelo viejo, dar vi blev stammisar. Mumsigaste varma chokladen har de. ohhhhh. Och basta musikerna!  Sa far man skaka ris till deras musik, varldens finaste.

Det var en liten resumè om de senaste dagarna och nu fordiver vi tiden pa busstation. 




Chaoooooooooooo! 


.... 

titicaca



Hej

fran ororu for vi mot la paz.
Bolivias typ andra huvudstad.
Det ligger i en gigantisk dal och ar himla fint, iallafall om det ar klarblahimmel
da kan man se det stora stora snotackta berget som visar sig bakom staden.

I La paz finns el mercado de las brujas, dar gick vi alla dagar som vi var dar.
Fanns sa himla mycket fint! Alldeles for mycket fint- Sa nu kan ni tanka er hur vi konkar runt
med vara alldeles for tunga vaskor.

Jag (karoline) fick feber den andra dagen vi var dar, hemskt.
& nu efter fem dagar borjar jag kanna mig piggare, upp och ner gar det.
Nu ar jag bara lite hangig och torr om lapparna haha. Det ar vi alla pa denna hojd!


Naval, igar kom vi till copacabana som ligger precis vid den valdigt stora och valdigt fina sjon
titicaca. Har ar det mycket fint. Vi gillar det jatte mycket. Det har liksom samma kansla som
de andra sma byarna vi kommit till. Fint. Igar lag jag och rebecca pa bryggan och pratade om allt
och inget medans vi tittade ut mot den vackra sjon. Under tiden klattrade marcus pa berg och njot
av utsikten hihi.

Senare gick vi till ett cafe. eller pub. eller restaurang, ja vad man vill! Det heter el pueblo viejo och ar
varldens mysigaste. Oh och varldens godaste appelkaka och basta personalen(vissa iallafall).
En chilenar/bolivian rasta man som jobbade dar talade med oss och sedan
spelade han och hans van live musik, det var hur bra som helst. Afrolatino. 

Idag borjade vi dagen med soppa pa el pueblo viejo, mmmm!
Sedan trampade vi ut pa sjon i en svan (trampbat som sag ut som en svan) & 
 tog senare kort med Nena, hon ar en fyramanaders gammal lama. Lamor ma vara de sotaste
djuren! OHH! 

Nu sitter vi har. Ikvall blir det varmchoklad hoppas jag. & imorgon Isla del sol!


ps. har ar det allt mycket varmare och soligare. Fast det ligger pa hogre hojd (:



fred&karlek


.   

Ororu & kyliga kvallar



Goddag!

Nu har vi akt lite langre ner i landet men langre upp i anderna. Just nu befinner vi oss pa 3700 m hojd.
Vi lamnade cochabamba 13.30, och gissa om vi blev lyckliga nar vi fick satta oss i bussen! Nastan inget folk, ren, frash & luftig, samt mycket plats for benen. Plus att vi satt langs fram och sa visade de klick! Nu gillar jag bussar igen.   Resan varade enbart i fyra timmar, sa skont!

Oruro ar en sadan stad som vi gillar fran forsta borjan, det ma vara en ganska sa gra stad, men folket lyser upp det, alla marknaderna & den harliga kanslan i staden gor allt sa bra. Man kanner sig trygg, verkligen. Plus att hostlet ar fint & att vi har en tv. Igar tittade vi alltsa pa Gossip girl! & Imorse tittade vi pa The wild. Sydamerikanska tvkanaler visar verkligen bra filmer, nastan hela tiden.
 

En liten nyhet ar att vi har blivit morgonpigga den senaste tiden, idag vaknade vi 07.56!! Hel pigga, hel skumt, hel bra. Nu hinner vi utnyttja hela dagar, jamfort med forut da vi vaknade runt ett, hehe.


Japp,  har ar det aven ganska sa kyligt, om natten ar det hur kallt som helst. Det ar riktigt mysigt med lite kvalls kyla efter alla dessa varma manader. Missforsta oss inte, vi alskar varmen! Men anda :)

Igar kvall kopte vi toarullar pa marknaden och at pa Pollo paradiso, kvinnan blev lite forvirrad nar jag och rebecca enbart ville ha ris och majonas, halo? Ni ar ju i kyckling-paradiset?



Juste, fasiken vad jag vill se caporales nu nar jag val ar i bolivia. Letar for fullt efter nagon liten tillstallning.


Chaouuuuzu.



..

vi ar alla kilometerslukare.



jag markte till min forskrackelse att karoline
glomt skriva om en mycket viktig handelse som vi varit med om.
en mogron steg vi upp klockan fem pa morgonen
for att besoka den plats dar ernesto "che" guevara blev fangad och skjuten.

image254

vi akte en mycket knolig och krokig vag till en by ..den byn dit che fordes efter att han blivit skjuten.
pa sjukhusets ena vagg  fanns en slags minnes skylt och en vagg med en malning pa che, och det brev som han skrev till sina barn om hur viktigt det ar att sta upp for det man tycker och star for. och att han alltid kommer att alska dem.
han fick fem barn, en dotter med en peruansk kvinna och tre dottrar och en son med en cubanskkvinna.
allt detta gick att lasa om i den lilla skolsal dit han blev ford efter att den bolivianska militaren hittat che och hans gerilla nar de var pa jakt efter vatten. da hade de vandrat genom bolivia i tre manader.

denna skolsal var aven den plats dar han blev skjuten, han sa till mannen som skulle skjuta honom att:
ska du skjuta mig, sa gor det som en man. om han gjorde det som en man kan jag val inte pasta, men att saga just dessa ord i en sadan stund tycker jag ar ganska beundransvart. 

vi satt pa den stol som han satt pa vid detta tillfalle, om det var just den stolen eller inte diskuterade vi en tid efterat. men vad gor de, ratt skjukt att ha varit i samma rum som det hande.

ja det var val det jag skulle skriva.
att lamna samaipata var som att...tappa haret. nejmen det var faktiskt ratt hemskt.
chao amigos.


langelevelivet


.

i en skattkista hittade vi samaipata




fem helt underbara dagar spenderade vi, kilometerslukarna, i samaipata
en by uppe i bergen, nastan mitt i bolivia.
Det var allt nagot magiskt over denna by.
Och dar vi sov, dar var allt sa himla bra.
 Andoreña,
Byn omringades av stora magiska berg, i bergen klattrade vi upp & mitt i det hoga graset
lag vi och spejade efter kondorer. "2800 meter upp i bergen lag vi pa rygg, over oss
flog kondorer och aldrig nagonsin har jag kant mig sa lugn. Vi tuggade coca-blad & lat vinden
halla om oss. Nu forstar jag varfor indianerna trodde pa gudar.
Hjartskarande var det att lamna denna plats, som jag aldriv vill glomma.

men resan forstatter vidare och idag ar vi i cochabamba.
Storstader av denna klass, kaos kaos kaos. Jag hatar det. Klart finns det fina stunder, som att kopa
naturgodis for en alldeles for billig peng eller hitta ett internet cafe da det inte finns sa mycket annat att gora, men nej, man vill ju njuta, sa storstader undviker vi helst. En annan sak var det i santa cruz, dar bodde vi precis vid plazan och vart hostel var helt underbart.

Naval,  Imorgon far vi mot La paz, for att sedan aka till isla del sol, vad jag langtar. Fina byar ar fan sa himla bra. Alla ar sa snalla och luften ar sa frisk. mmmm! 


Nu ska vi snart tillbaka till vart hostel med laskigt inredda rum, brevid varje sang lag en bibel & sangkladerna ar av blommor a la 40tal. Far hoppas att de saljer ol, for ikvall ar en sadan kvall.


blommor&billiga solbrillor!

ps. min vaska blev valdigt blot under en buss resa, min vaska var sjalvklart den enda som lag dar vattnet lackte in. Idag luktar alla mina klader surt, for att inte tala om hur vaskan luktar. Ja, det suger. 

det ar ganska roligt hur man lever nar man reser runt sahar, har samma troja i minst en vecka, duschar kanske var tredje dag & ater kanske 1-2 ganger om dagen, max. Tva ganger om vi hinner med gratis frukosten. Livet kan vara allt harligt!   


ps2. rebeccas har har typ bildat dreads. haha.




.. 

Hyllningar





vi tycker om sverige, men efter att ha tillbringat en lang tid i sydamerika finns det en hel del som vi kommer sakna nar vi kommer hem.


Chile

Tocopillas strand
-
slar alla strander vi nagonsin varit pa
-Glassmannen, finns ingen battre
-La ideal(!!) Ett strand cafe som har oppet langt in i natten 

Trululu
- foralltid den basta glassen
-basta kombinationen: Graddchoklad & apelsin sorbè
-for ynka 3 svenska kronor

Att bara vara i Tocopilla
-att vakna pa morgonen(oftast av pappa patricios rop haha) och kanna doften av abuela chelas matlagning. Hora Mirtas soppkvast mot golvet & snoopys & bulls skall.
- Sedan ata alldeles for sen frukost, promenera till Cristian och oftast ta taxin till stranden
-Dega under solen och hoppa i vattnet
-sedan runt klockan tre ar det dags att fara hem for en god lunch
- Titta lite pa chile tv & mtv
-sedan degar vi eller ga till centrum for att for tionde gangen samma dag kolla i de tre secondaffarerna som staden har att erbjuda. Det ma lata lite, men eftersom tocopilla ar fullt av emos och pokemons for tillfallet sa ar "la ropa americana" helt ororda for oss.
-nar solen gatt ner vandrar vi hemmat  till matta con carrera, mots av bull&snoopy och kusiner
och dricker en fin te tillsammans
-vad som hander efter detta fortaljs nedan.

Farmors mat
-hon kampar for att ge oss den basta vegetariska maten och hon lyckas alltid!



Mirta
- mirta mirta, vad kan man saga? Ler hela dagen & baddar vara sangar, men om vi varit for stokiga sa later hon det vara sa!

La media agua
-tillverkades som extra bostad efter jordbavningen, dar sov pappa-patricio, men om dagarna smet vi oftast in for lite skugga och at godis som inte tillhorde oss och tittade pa sthlm boogie&smala sussie och gosspgirl. Samt juno&superbad(!!)


Familj & vanner
-Cristian och allan, vilka harliga prickar till kusiner. Med cristian chillar vi om dagarna och med alan tar vi en ol pa kvallen.
-Alex och frassen, bast att spela Wii med och leka pa stranden med.
-Faster, farbror, farmor, mormor&morfar, carla,  atilio, patte(chimenez), bastian osv. Vad vore tocopilla utan er?
-morfars historier om hans resor runt jorden och mormors pillande med symaskinen och langa samtal!
   

Diskot Pelikanen & cristal
- Alltsa helt arligt, disco pelicano, kan vara nagot av de basta diskon vi besokt pa var resa.Vi trodde att vi hatade det men vad klagadevi egentligen pa? Latinska rytmer har val aldrig skadat nagon? Kom pa att vi inte kommit till sydamerika for att dansa till "hugo musik"
- & sa pelikanen, honom far vi inte glomma. Robertino var kara van. Han har lockigt har och har varit mastare i teakwondo. Nar han var 18 ar var han modell.  HAn slappte in oss gratis pa diskot, gav oss gratis ol, akte pa utflykter med oss till fina platser. Robertino!   rebecca och robertino, fint va? 

Soluppgang & solnedgang
-Soluppgangen bakom bergen sag vi nar vi var uppe anda intill gryningen. Vilket var ett x-antal ganger.
-Solnedgangen sag man fran stranden, nar den gick ner bakom horisonten.  Ett magiskt lung lades sig over staden da. Vackert, vackert.



Argentina

Cafayate
- en underbar by helt enkelt,ett underbart hostel, ett oforglomligt aventyr.

Mate
-I argentina dricker man nagot som paminner om tè, alla dricker det HELA tiden. De gar utan overdrift runt med en termos under armen och en mate kopp(en speciell kopp med ett speciellt sugror) i handen dygnet runt. Vi har fortfarande inte lart oss hur man far till en perfekt mate fast att vi har fragat otaliga manniskor om det. Men en dag ska vi lyckas.

BuenosAires
- vi skulle kunna skriva ett flertal rader om denna stad men det maste upplevas med egna ogon.
-San telmo
-Hostel inn tangocity
-La boca
-Palermo
-Gatan niceto Vega med de fa med allra basta kladbutikerna i stan
- Electro dansstallen
-Marknaden i san telmo, alla antikvitetsaffarer
- att det luktar as gott i alla butiker man kommer in i
& sist men inte minst Cualqere Verdura, finaste och roligaste butiken i san telmo. m.m.

Tryggheten
- Nar vi nu tagit oss ifran argentina onskar vi att vi hade uppskattat den trygghet vi kande pa stadensgator, om natten, pa bussen, i staden, nar som. I de fattigare landerna vi kommit till nu vagar man inte ens vistas ute efter kl 21.00

ol
- Billig ol(!!)
- Pa ett hostel med alkoholforbud i cordoba hade vi ett litet ol test, vi kopte med oss ett tiotal ol & smog drack dem i rummet. Vi blev aldrig klara med ol-testet, varfor kan ni nog sjalva lista ut! Fast nagot vi kom fram till var att Iguana var nog en av de basta vi druckit.Ifall ni aker till Argentina tjata inte ut Quilmes, for den ar faktist valdigt god trots dess billiga pris. Ca 11 svenska kronor for en och en halv liter. woo.

Puerto Iguazu
-vill ni aka till ett paradis? Ak hit!
For er som inte vet vad det ar, sa finns nagra av varldens storsta vattenfall har, djungel, vilda djur&lyxhostel for extremt billiga priser. Ca 50 kr per natt (!!)


Bussresor

- Hur kunde vi ens klaga pa argentinas bussar? Med god mat, bra saten & roliga filmer. Filmer behovs da man aker i MINST 7-8 timmar varje gang man stiger pa en buss.


Uruguay

Vattnet
- havet gav staden en harmonisk kansla, doppa fotterna & bara njuta av solen. Nastan som att sitta pa klipporna i den svenska skargarden.

Lugna staden
- Efter att spenderat nagra veckor i BA, var den basta relax-orten att komma till. I BA var de flesta stressade och dryga, har var alla sa himla snalla. & hostlet med spiraltrappan och takterassen, hur bra som helst.

Paraguay

Bullarna
-
En skum grabb som satte sig bredvid rebecca pa bussen mot asuncion, bjod oss pa nagra valdigt goda bullar. Tyvarr sa ar det det basta vi minns av Paraguay, juste och alla de skratt vi fick nar vi hamnade pa det hemska hotellet.

Bolivia

. Kommer senare....



Buenas tardes!



.

hotel. radion roffe. passkontroller. tucaner. stjarnbiljetten. kattungar. alska taxi.




det tog oss en timma att komma fran iguazu till ciudad del este, och kostade oss 6 cent. som vanligt nar man ska in i ett nytt land maste man ju visa pass.. och det gjorde aven vi. vu tyckte bara att det var lite markligt att vi inte fick nagon stampel. naval vi fortsatte med buss mot asuncion, paraguays huvudstad. 

vi tankte att vi stannar val har en natt sa tar vi nagon tidig buss mot santa cruz imorgon, och det gjorde vi. vi tog fart mott ett hotel, royalhotel. oooh- ett hotell! tankte vi, forsta gangen pa den har resan. dar borjade chockerna att komma, vi fick for oss att det kostade 90 miljoner guaranis, vilket motsvarar cirka 50 000 svenska kronor, att bo dar en natt. jisses vadlyxigt tankte vi. nej men det var fel det, det kostade bara 40kr. val uppe pa rummet var det absolutigen lyxssvit. det sag snarare ut som en operationssal. sangarna var av rektangulara betong block, sangkladerna sa notta sa man sag benen igenom, lysror till lampa, trasiga strombrytare, mintgrona vaggar..eller a golv o tak med for den delen. det roligaste var duschen, ni ska fa se bild pa den nangang. det sag ut som om den var tillverkad av doktor kosmos. ahahaha.
vi sov alla tre som sma barn i en dubbelsang o snart var morgonen dar. vi gick de 20meterna till busstationen o kopte en biljett till santa cruz, bussen skulle ga 19.30 och vi checkade ut klockan tolv, sa det var en heldag pa busstationen!! vi kopte ialla fall roffe.

nar klockan borjade narma sig halv atta o ingen buss hadekommit borjade vi undra om bussen var forsenad. he, a det var den. det kom en kvinna fran bussbolaget o undrade om vi ville folja med till deras kontor o vanta pa bussen dar istallet och det gjorde vi.
efter att vi suttit utanfor detta kontor i nagon halvtimme kom samma kvinna ut och fragade om hon kunde fa se pa vara pass. nu kommer var resas storsta chock, vi visste ju att vi inte hade fatt nagon stampel nar vi kom in i paraguay, men vi vissteinte att detta innebar att vi vistades som illegala turister i landet.
for att overhuvudtaget fa komma ut var vi tvunga att betala 50dollar vid passkontrollen utifran paraguay mot bolivia.
jaja, tankte vi. bara att ga o ta ut pengarna. vi var lite skarrade efter att kvinnan berattat att tva britter, som inte heller fatt nagon stampel, hade akt hela vagen..20h o val framme vid passkontrollen inte fatt komma ut ur landet for att de inte hade tillrackligt med pengar med sig. sa de fick aka hela vagen tillbaka for att fa tag pa stampeln, istallet for att betala vid gransen.

att fa komma bort fran paraguay var val inte direkt nagot vi grat over. landet hade inte sa varst mycket att erbjuda. det forsta vi fick se nar vi klev av bussen fran iguazu till ciudad del este var en kvinna som bodde under en buske. o ett ex antal familjet som bodde i talt och under plastpasar. det var verkligen hemskt att se, men vi kande att vi inte kunde gora nagot da vi fatt hora att det kan vara farligt att vistas bland frammande folk.

pa busstationen motte vi nagra bonder, hehe. de hade hangslebyxor. vi ogillar hangslebyxor nu.
det var inte vilka bonder som helst, det var de som var barnbarns barn eller nat till de hollandare som kolonialiserade paraguay. eller vi tror att det var sa, for dom var vita och pratade ett sprak som lat som neandetalar sprak. dom gick enbart i par,man och fru och sag nagot efterblivna ut- inavel tankte vi. ho.



bortsett fran ogonen sag bonden exakt ut sahar.
hemskt.

nar vi satt pa bussen kom ett sadant par och satte sig bredvid oss. man kan nog bast beskriva dom genom att dom luktade gris-hast-ko-farm. de var som tagna ur en skrackfilm. och dessa fick vi sitta bredvid i 24 timmar.
det niii.

nar vi kom fram till passkontrollen i paraguay lurade de oss pa annu mer pengar an vad som egentligen var tankt. men vi brydde oss inte sa mycket om det, var mest glada over att vara ute ur landet,
det enda som var bra medparaguay var deras nationalbulle..eller nat. dom var gooda!

nar vi kom in i bolivia trodde de inte att macke var macke, och att karro var svensk.
de var dumma, men jaa. nu har vi kommit in i turist omradena dar alla..typ..ar snallaoch man kan kopa grillade applen, med smaltsocker o kokos pa!
vart hostel i santa cruz har blivit en av vara favoriter. de hade karros favvo djur som husdjur, tva tucaner!!!
och hangmattor och varldens basta frukost o vi fick se superbad. helfint.

342350-252
tucan


nutid
idag kom vi till samaipata, en harlig..oas i bergen. o det har hostelet ar med fint..fint,
de har kattungar o utsikt over bergen. o goda brownies.
det var har che guevara blev tagen och skjuten. vi vet inte om vi vagar aka dit. det far vi se.


342350-253
samaipata-vackert

soo looong vara vanner.
chao voludos!!


ps. vi ska till cochabamba, har du nagon information om det alexandra (: ds.

foresten, att aka taxi i tre timmar har kostar 75 bolivianos, det ar lika mycket i svenska kronor.


.

para parauguay



buenas tardes

idag kopte vi fina ryggsackar
at mycket god pasta
solade vid poolen (som vi tycker ar en bakteriehard)
och ringde hem till sverige alldeles for sent
forlat om vi vackte er hihi

imorgon ser vi vad som sker, mot paraguay ska vi i allafall,
for att komma till bolivia lite snabbare.
Det blir drygt 2 veckor i bolivia och drygt 3 veckor i peru
(jisses, tva manader kanns som ingenting nar man raknar upp veckorna!)
sedan blir det tocopilla igen i ca tva veckor. mmm det ska bli fint att komma
tillbaka till lilla harliga tocopilla och farmors mat och harliga stranden.


Hoppas ni har det bra dar hemma & att varen borjar ta over i staden

sol&varme

karoline/rebecca



--

hej


det kanns nastan meningslost att skriva har,
man vill sa valdigt garna kunna visa & forklara och beratta
om allt vi fatt se, kanna...uppleva. Men det ar i stort satt omojligt.
& bilder, usch vad det ar trakigt utan bilder.
Men vart nasta projekt ar att branna alla bilder pa skivor, lite mer sakert att
stoppa in de i datorn da.

Iguazu-fallen, helt underbart. Djungel, vilda alligatorer..vilda tvattbjornar,
Tropisk regnskog, hade inte raknat med att fa uppleva allt detta, vilket
gor det nastan tusen ganger mer underbart.

Vi akte "igenom" enorma vattenfall, vi nastan grat av lycka. Allt
var sa stort och overkligt. Ja, en underbar dag. En underbar vistelse
i puerto-iguazu.

Pa marcus 20 ars dag kom vi fram till puerto-iguazu.  Sedan for vi pa ett iguazu-extreme aventyr, haha. Inte sa varst extreme, men roligt. Fick aka linbana i djungeln, klattra pa berg & aka bat till platsen dar Argentina, Paraguay & Brasilien gransar varandra. Sa har i stort satt besokt Brasilien med ;) Pa kvallen unnade vi oss lyxig restaurang, fisk ar dock inte att rekomendera i argentina! all fisk vi atit har ar kass, chiles ar myyycket godare!

Igar var vi pa en rehabiliterings park for skadade djur, fick bland annat se en massa olika faglar och en tucan(!!) jippi, min(karoline) favorit fagel.

huuum...och idag var det de underbara iguazu-fallen. hur coolt som helst.

Juste, nar vi var i Rosaria sa stod vi utanfor Che guevaras gamla hem, nytt folk bor dar, lite trakigt hehe Men kandes lite maktigt pa nagot vis. Rosaria var en bra stad, men nastan bara for att man kande att Che bott dar, annars var den val lite sma trakig. Kul pa hostlet hade vi iallafall!
Morgonen efter hade vi lite huvudvark, tog crossianter fran hostlet och lade oss i skuggan i en park. Det var mysigt. Sedan vantade 16 timmars bussresa till iguazu. Macke fyllde i princip ar i bussen.. Han fick massa kinderagg, vi ar kinderaggholister!! hoho.


Nu ar det kvall pa andra sidan jorden, kanske ett kvallsdopp i poolen? Eller vad sager ni? Tycker jag later bra iallafall hihi.


sol&varme! 





.


 

RSS 2.0