hotel. radion roffe. passkontroller. tucaner. stjarnbiljetten. kattungar. alska taxi.




det tog oss en timma att komma fran iguazu till ciudad del este, och kostade oss 6 cent. som vanligt nar man ska in i ett nytt land maste man ju visa pass.. och det gjorde aven vi. vu tyckte bara att det var lite markligt att vi inte fick nagon stampel. naval vi fortsatte med buss mot asuncion, paraguays huvudstad. 

vi tankte att vi stannar val har en natt sa tar vi nagon tidig buss mot santa cruz imorgon, och det gjorde vi. vi tog fart mott ett hotel, royalhotel. oooh- ett hotell! tankte vi, forsta gangen pa den har resan. dar borjade chockerna att komma, vi fick for oss att det kostade 90 miljoner guaranis, vilket motsvarar cirka 50 000 svenska kronor, att bo dar en natt. jisses vadlyxigt tankte vi. nej men det var fel det, det kostade bara 40kr. val uppe pa rummet var det absolutigen lyxssvit. det sag snarare ut som en operationssal. sangarna var av rektangulara betong block, sangkladerna sa notta sa man sag benen igenom, lysror till lampa, trasiga strombrytare, mintgrona vaggar..eller a golv o tak med for den delen. det roligaste var duschen, ni ska fa se bild pa den nangang. det sag ut som om den var tillverkad av doktor kosmos. ahahaha.
vi sov alla tre som sma barn i en dubbelsang o snart var morgonen dar. vi gick de 20meterna till busstationen o kopte en biljett till santa cruz, bussen skulle ga 19.30 och vi checkade ut klockan tolv, sa det var en heldag pa busstationen!! vi kopte ialla fall roffe.

nar klockan borjade narma sig halv atta o ingen buss hadekommit borjade vi undra om bussen var forsenad. he, a det var den. det kom en kvinna fran bussbolaget o undrade om vi ville folja med till deras kontor o vanta pa bussen dar istallet och det gjorde vi.
efter att vi suttit utanfor detta kontor i nagon halvtimme kom samma kvinna ut och fragade om hon kunde fa se pa vara pass. nu kommer var resas storsta chock, vi visste ju att vi inte hade fatt nagon stampel nar vi kom in i paraguay, men vi vissteinte att detta innebar att vi vistades som illegala turister i landet.
for att overhuvudtaget fa komma ut var vi tvunga att betala 50dollar vid passkontrollen utifran paraguay mot bolivia.
jaja, tankte vi. bara att ga o ta ut pengarna. vi var lite skarrade efter att kvinnan berattat att tva britter, som inte heller fatt nagon stampel, hade akt hela vagen..20h o val framme vid passkontrollen inte fatt komma ut ur landet for att de inte hade tillrackligt med pengar med sig. sa de fick aka hela vagen tillbaka for att fa tag pa stampeln, istallet for att betala vid gransen.

att fa komma bort fran paraguay var val inte direkt nagot vi grat over. landet hade inte sa varst mycket att erbjuda. det forsta vi fick se nar vi klev av bussen fran iguazu till ciudad del este var en kvinna som bodde under en buske. o ett ex antal familjet som bodde i talt och under plastpasar. det var verkligen hemskt att se, men vi kande att vi inte kunde gora nagot da vi fatt hora att det kan vara farligt att vistas bland frammande folk.

pa busstationen motte vi nagra bonder, hehe. de hade hangslebyxor. vi ogillar hangslebyxor nu.
det var inte vilka bonder som helst, det var de som var barnbarns barn eller nat till de hollandare som kolonialiserade paraguay. eller vi tror att det var sa, for dom var vita och pratade ett sprak som lat som neandetalar sprak. dom gick enbart i par,man och fru och sag nagot efterblivna ut- inavel tankte vi. ho.



bortsett fran ogonen sag bonden exakt ut sahar.
hemskt.

nar vi satt pa bussen kom ett sadant par och satte sig bredvid oss. man kan nog bast beskriva dom genom att dom luktade gris-hast-ko-farm. de var som tagna ur en skrackfilm. och dessa fick vi sitta bredvid i 24 timmar.
det niii.

nar vi kom fram till passkontrollen i paraguay lurade de oss pa annu mer pengar an vad som egentligen var tankt. men vi brydde oss inte sa mycket om det, var mest glada over att vara ute ur landet,
det enda som var bra medparaguay var deras nationalbulle..eller nat. dom var gooda!

nar vi kom in i bolivia trodde de inte att macke var macke, och att karro var svensk.
de var dumma, men jaa. nu har vi kommit in i turist omradena dar alla..typ..ar snallaoch man kan kopa grillade applen, med smaltsocker o kokos pa!
vart hostel i santa cruz har blivit en av vara favoriter. de hade karros favvo djur som husdjur, tva tucaner!!!
och hangmattor och varldens basta frukost o vi fick se superbad. helfint.

342350-252
tucan


nutid
idag kom vi till samaipata, en harlig..oas i bergen. o det har hostelet ar med fint..fint,
de har kattungar o utsikt over bergen. o goda brownies.
det var har che guevara blev tagen och skjuten. vi vet inte om vi vagar aka dit. det far vi se.


342350-253
samaipata-vackert

soo looong vara vanner.
chao voludos!!


ps. vi ska till cochabamba, har du nagon information om det alexandra (: ds.

foresten, att aka taxi i tre timmar har kostar 75 bolivianos, det ar lika mycket i svenska kronor.


.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0