Hyllningar





vi tycker om sverige, men efter att ha tillbringat en lang tid i sydamerika finns det en hel del som vi kommer sakna nar vi kommer hem.


Chile

Tocopillas strand
-
slar alla strander vi nagonsin varit pa
-Glassmannen, finns ingen battre
-La ideal(!!) Ett strand cafe som har oppet langt in i natten 

Trululu
- foralltid den basta glassen
-basta kombinationen: Graddchoklad & apelsin sorbè
-for ynka 3 svenska kronor

Att bara vara i Tocopilla
-att vakna pa morgonen(oftast av pappa patricios rop haha) och kanna doften av abuela chelas matlagning. Hora Mirtas soppkvast mot golvet & snoopys & bulls skall.
- Sedan ata alldeles for sen frukost, promenera till Cristian och oftast ta taxin till stranden
-Dega under solen och hoppa i vattnet
-sedan runt klockan tre ar det dags att fara hem for en god lunch
- Titta lite pa chile tv & mtv
-sedan degar vi eller ga till centrum for att for tionde gangen samma dag kolla i de tre secondaffarerna som staden har att erbjuda. Det ma lata lite, men eftersom tocopilla ar fullt av emos och pokemons for tillfallet sa ar "la ropa americana" helt ororda for oss.
-nar solen gatt ner vandrar vi hemmat  till matta con carrera, mots av bull&snoopy och kusiner
och dricker en fin te tillsammans
-vad som hander efter detta fortaljs nedan.

Farmors mat
-hon kampar for att ge oss den basta vegetariska maten och hon lyckas alltid!



Mirta
- mirta mirta, vad kan man saga? Ler hela dagen & baddar vara sangar, men om vi varit for stokiga sa later hon det vara sa!

La media agua
-tillverkades som extra bostad efter jordbavningen, dar sov pappa-patricio, men om dagarna smet vi oftast in for lite skugga och at godis som inte tillhorde oss och tittade pa sthlm boogie&smala sussie och gosspgirl. Samt juno&superbad(!!)


Familj & vanner
-Cristian och allan, vilka harliga prickar till kusiner. Med cristian chillar vi om dagarna och med alan tar vi en ol pa kvallen.
-Alex och frassen, bast att spela Wii med och leka pa stranden med.
-Faster, farbror, farmor, mormor&morfar, carla,  atilio, patte(chimenez), bastian osv. Vad vore tocopilla utan er?
-morfars historier om hans resor runt jorden och mormors pillande med symaskinen och langa samtal!
   

Diskot Pelikanen & cristal
- Alltsa helt arligt, disco pelicano, kan vara nagot av de basta diskon vi besokt pa var resa.Vi trodde att vi hatade det men vad klagadevi egentligen pa? Latinska rytmer har val aldrig skadat nagon? Kom pa att vi inte kommit till sydamerika for att dansa till "hugo musik"
- & sa pelikanen, honom far vi inte glomma. Robertino var kara van. Han har lockigt har och har varit mastare i teakwondo. Nar han var 18 ar var han modell.  HAn slappte in oss gratis pa diskot, gav oss gratis ol, akte pa utflykter med oss till fina platser. Robertino!   rebecca och robertino, fint va? 

Soluppgang & solnedgang
-Soluppgangen bakom bergen sag vi nar vi var uppe anda intill gryningen. Vilket var ett x-antal ganger.
-Solnedgangen sag man fran stranden, nar den gick ner bakom horisonten.  Ett magiskt lung lades sig over staden da. Vackert, vackert.



Argentina

Cafayate
- en underbar by helt enkelt,ett underbart hostel, ett oforglomligt aventyr.

Mate
-I argentina dricker man nagot som paminner om tè, alla dricker det HELA tiden. De gar utan overdrift runt med en termos under armen och en mate kopp(en speciell kopp med ett speciellt sugror) i handen dygnet runt. Vi har fortfarande inte lart oss hur man far till en perfekt mate fast att vi har fragat otaliga manniskor om det. Men en dag ska vi lyckas.

BuenosAires
- vi skulle kunna skriva ett flertal rader om denna stad men det maste upplevas med egna ogon.
-San telmo
-Hostel inn tangocity
-La boca
-Palermo
-Gatan niceto Vega med de fa med allra basta kladbutikerna i stan
- Electro dansstallen
-Marknaden i san telmo, alla antikvitetsaffarer
- att det luktar as gott i alla butiker man kommer in i
& sist men inte minst Cualqere Verdura, finaste och roligaste butiken i san telmo. m.m.

Tryggheten
- Nar vi nu tagit oss ifran argentina onskar vi att vi hade uppskattat den trygghet vi kande pa stadensgator, om natten, pa bussen, i staden, nar som. I de fattigare landerna vi kommit till nu vagar man inte ens vistas ute efter kl 21.00

ol
- Billig ol(!!)
- Pa ett hostel med alkoholforbud i cordoba hade vi ett litet ol test, vi kopte med oss ett tiotal ol & smog drack dem i rummet. Vi blev aldrig klara med ol-testet, varfor kan ni nog sjalva lista ut! Fast nagot vi kom fram till var att Iguana var nog en av de basta vi druckit.Ifall ni aker till Argentina tjata inte ut Quilmes, for den ar faktist valdigt god trots dess billiga pris. Ca 11 svenska kronor for en och en halv liter. woo.

Puerto Iguazu
-vill ni aka till ett paradis? Ak hit!
For er som inte vet vad det ar, sa finns nagra av varldens storsta vattenfall har, djungel, vilda djur&lyxhostel for extremt billiga priser. Ca 50 kr per natt (!!)


Bussresor

- Hur kunde vi ens klaga pa argentinas bussar? Med god mat, bra saten & roliga filmer. Filmer behovs da man aker i MINST 7-8 timmar varje gang man stiger pa en buss.


Uruguay

Vattnet
- havet gav staden en harmonisk kansla, doppa fotterna & bara njuta av solen. Nastan som att sitta pa klipporna i den svenska skargarden.

Lugna staden
- Efter att spenderat nagra veckor i BA, var den basta relax-orten att komma till. I BA var de flesta stressade och dryga, har var alla sa himla snalla. & hostlet med spiraltrappan och takterassen, hur bra som helst.

Paraguay

Bullarna
-
En skum grabb som satte sig bredvid rebecca pa bussen mot asuncion, bjod oss pa nagra valdigt goda bullar. Tyvarr sa ar det det basta vi minns av Paraguay, juste och alla de skratt vi fick nar vi hamnade pa det hemska hotellet.

Bolivia

. Kommer senare....



Buenas tardes!



.

Kommentarer
Postat av: emma

ojoj va långt inlägg.:D
men ja orka läsa allt:D
vilket äveentyyyr hörnii:D hahah

själv händer inte så mycket här i norrkan. ska på gentleman idag på otten!! :D ska bli riktigt kul!
haha karro du får visa dina skills i bolivia tönkte på dansen :D hahah bästa!

2008-04-08 @ 14:14:28
Postat av: Alexandra

HEEEEEEEEEEEEJ!!! hahaha shiiisusss aa de va ett långt men ROOLIGT INLÄGG:D:D fan va kul att ni haft de så bra!!! längtar efter att se alla bilder!! hahahaha aaaa VISA DINA SKILLS I CAPOOO NU hahahah.. :D.. eller den där dansen virgenes del sol HAHAHAHAHAHAHAHAHA ASG... roooligaste hahahah...ja e hemma o e sjuk=( hostar!! hoppas ni mår bäst!!!!!! o forstätter uppleva grymma grejjjjjerrr ;D... CUIDATE MUCHOOOOO LOVEE YAAA

2008-04-08 @ 14:35:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0