var drom ar inte langre nagon drom-



jassa, da har vi avverkat annu en drom. for tva dagar sedan gick vi upp klockan halv fem for att bestiga Machu Picchu, gmmalt berg, pa svenska. vi trodde ett att det skulle bli en hyfsat trevlig promenad. men icke.
vi kan val sammantaffa det sa har, denna lilla promenad tog oss mer an tva timmar. nagra av oss var nara att krakas, vi svettades nagot kopiost, fick kramp i benen av alla trappsteg och ja. det var en hemsk vag helt enkelt.
mn val uppe spelade vi en liten truddelutt pa mackes trumma som han tagit med sig, o sa var allt det jobbiga som bortblast.
val inne pa machu picchu omradet infann sig en kansla av overdriven lycka. forsta att antligen sta pa denna plats som man har sett sa manga bilder ifran, dar inkaindianerna for cirka femhundra ar sedan har trampat runt. ar det inte lite koolt!
vi gick med raska kliv mot wayna picchu..dar uppe kunde man blicka ut over hela machu picchu- staden ar formad som en kondor och man kan verkligen undra hur dom lyckades med det. detta berg tog oss val ocksa nagon timma att bestiga, men val dar uppe var det sa himla himla himla fint. karro led av lite svindel, vilket ar forstaligt, sa for att lindra hojdradslan en aning spelade vi lite spel (:

nar vi skulle ta taget mot aguacaliente motte vi tva amerikanska syskon, som tydligen hade akt samma buss som oss fran puno till cusco, och dessa motte vi aven pa machu picchu, pa vart hostel, akte samma tag tillbaka till ollantaytambo, sov pa samma hostel dar och skrattade gott at alla de ganger vi traffats, plus en kinesisk amerikan som envist foljde efter bade oss och dom. haha det kanske inte later sa lustigt, men det var det.
det ar hur mycket folk som helst som vi har sett mer an tva och tre ganger under var resa. bland annat ett svenskt par som vi har sett pa olika stallen anda fran Buenos Aires!

ialla fall, machu picchu var helt galet fint och vi spenderade hela var dag dar. det gar inte att beskriva varken med bilder eller ord, tyvarr. det later som en klyscha, men man maste verkligen aka dit for att forsta hur stor staden verkligen ar. inga bilder kan fanga de vyer som man ser nar man ar dar.

nu ar vi tillbaka i cuscu, sov som sagt en natt i ollantaytambo pa ett trevligt hostel som vi dessvarre inte sag mycket av efter som vi deckade vid tio tiden nar vi kom hem och vaknade elva nar det var utcheckning. !

idag har vi mest fikat hela dagen pa café dos x 3, baste fiket i cusco, helt klart. godaste kaffet, godaste cheesecaken, godaste morotskakan, godaste hawaiimilkshaken,  jaa allt ar val egentligen godast!
for nagra timmar sedan traffade vi en peruansk man pa plazan, han stod i flera timmar och berattade for oss om allt mellan himmel och jord. och nu ska vi upp pa rummet och spela fia med knuff som vi kopte forut, med lamor som pjaser!

karlek och fred! R.


.


Kommentarer
Postat av: emmaa

ni fåår gåå många promenader. haha..
alltiid:D
det är brra för hälsan ! :D

2008-04-29 @ 11:08:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0